Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Petzl I´D L

Slaňovací brzda

Doprava zdarma
Samoblokovací slaňovací brzda I´D L značky Petzl pro záchranu. Integrovaná funkce anti-panik a pojistka proti nesprávnému založení lana omezují riziko nehody v důsledku chyby uživatele. 
Vyprodáno

Informace o produktu

Francouzská společnost založená roku 1970 jeskyňářským badatelem Fernandem Petzlem se specializuje na špičkové výrobky pro horolezce, jeskyňáře a výškové pracovníky. Petzl vývojový tým je tvořen špičkovými odborníky na jednotlivé činnosti, například Robertem Jasperem nebo Lynn Hillovou.

 

Více o značce

Samoblokovací slaňovací zařízení I’D L je primárně určeno pro záchranu. Integrovaná funkce anti-panik automaticky zastaví slanění, pokud uživatel zatáhne za rukojeť příliš silně a pojistka proti nesprávnému založení lana omezují riziko nehody v důsledku chyby uživatele. Systém AUTO-LOCK umožňuje pracovníkovi zaujmout pracovní polohu na stanovišti, aniž by museli manipulovat s rukojetí nebo uvázat zajišťovací uzel. Po uzamčení lze lano zvednout vzhůru, aniž byste museli manipulovat s rukojetí. Bezpečnostní západka umožňuje instalaci lana i když je zařízení připojeno k postroji. Rukojeť se automaticky vrátí do skladovací polohy, když je lano vyjmuto ze zařízení, čímž se snižuje riziko náhodného zachycení při transportu zařízení na postroji.

Dva možné režimy slanění: vycházející konec lana vede stranou přes bočnici nebo dopředu přes třecí segment ve tvaru písmene V. S vačkou lze manipulovat jako u jistící brzdy, je možné podávat a dobírat lano pro jištění při výstupech horolezeckou technikou. I’D L je kompatibilní s lany o průměru od 12,5 do 13 mm a umožňuje manipulaci s břemeny až do 280 kg.

Hlavní vlastnosti:

  • ergonomickou rukojeť, která umožňuje pohodlné ovládání slanění.
  • Systém automatického vrácení rukojeti omezuje riziko náhodného zachycení zařízení.
  • Snadná instalace lana díky drážkám a značení.
  • Pojistka proti chybnému založení lana pro snížení rizika nehody.
  • Umožňuje plynulý pohyb po nakloněné nebo vodorovné ploše.
  • Pohyblivou bočnici je možné zajistit šroubem, což umožňuje integrovat I'D L do evakuačních sad.
  • Na zařízení lze instalovat přídavnou brzdu, otevřenou nebo uzavřenou, která zvýší tření a zlepší kontrolu slanění v závislosti na hmotnosti a průměru lana.
  • Třecí segment z nerezové oceli zvyšuje odolnost třecí zóny lana.
  • Certifikace: EN 341 typ 2 tř A, CE EN 12841 typ C, CE EN 15151-1, ANSI Z359.4, NFPA 1983 Technical Use, EAC.

Parametry

Značka Petzl
Hmotnost
600 g
Záruční doba 2 roky
EAN: 3342540826700

Podobné

5 230  (9.96 %) 4 709 

Porovnat

4 900  (10.02 %) 4 409 

Porovnat

Porovnat s podobnými produkty